Fotterapeut er et fagstudier ved Tone Lise Akademiet

Fotterapeut

Behovet for fagutdannede fotterapeuter er enormt stort, Tone Lise Akademiet tilbyr nå markedets mest komplette fotterapiutdannelse.

FOTTERAPI

Fotterapi – er en yrkesrettet utdanning - søk nå!!

Dette er et 1 års studie som fører til en spennende yrkestittel som autorisert fotterapeut med mange muligheter. Etter endt utdannelse hos oss kan du enten starte din egen klinikk, jobbe i helseklinikk, salong, cruiseskip, sykehus, eldresenter, innenfor idretten eller hjemmebaserte tjenester, og mye mer. Vi har tett og god kontakt med bransjen og kontaktes daglig av aktører som stadig er på utkikk etter de beste terapeuter.

Tone Lise Akademiet tilbyr 1 års studie på fulltid i fotterapi og ortopediteknikk. Vi ser at bransjen trenger gode, trygge, selvstendige fotterapeuter. Du vil derfor lære tradisjonell fotbehandling, kunne identifisere årsaker til smerter og lidelser i fot, hofte og/eller rygg. En fotterapeut driver helsefremmende arbeid, forebygging og individuell veiledning og behandling. Faget er allsidig og gir mulighet for videreutdanning innenfor ulike retninger.

Undervisningen er av høyeste kvalitet og er en fin kombinasjon av teori og praksis. Studentene får god trening i vår egen lekre studentsalong og studentene har de aller beste forutsetninger for å få høy kompetanse innenfor fotterapifaget. Dette komprimerte studiet tilbys kun hos Tone Lise Akademiet, og utdanningen følger de offentlige læreplanene i programfagene for Vg2 og Vg3 fotterapi og ortopediteknikk.

Undervisningen gjennomføres hovedsaklig av skolens faglærere og foredragsholdere i Tone Lise Akademiets flotte lokaler. Tone Lise Akademiet er viden kjent for å ha de aller beste fagpersoner med høyt faglig nivå og pedagogisk kompetanse.

Eksamen

Som privatist går du opp til eksamen i hvert programfag. I tillegg går du opp til en praktisk eksamen hvor de felles programfagene inngår.

Eksamen arrangeres to ganger i året. Du melder deg opp på www.privtatistweb.no

Fullført og bestått opplæring fører fram til yrkeskompetanse, og yrkestittelen er autorisert fotterapeut. Autorisasjon søkes på bakgrunn av vitnemål og godkjente timer i praksis på skolen. Se www.helsedirektoratet.no

Du må ha fullført Vg1 Helse- og oppvekstfag, og dette kan tas som privatist før eller etter studie (dette er kun for å få autorisasjon som fotterapeut), eller ha tilsvarende realkompetanse. Det er vitnemål fra videregående skole som er grunnlaget for å søke autorisasjon. For å få vitnemål må du, i tillegg til å ha bestått eksamenene ovenfor:

  • ha eksamen i fellesfagene fra tidligere videregående utdanning, eller
  • ha minst fem års generell arbeidspraksis

Utdanningen er godkjent for lån og stipend i Statens Lånekasse. Søknad sendes elektronisk til lånekassen på www.lanekassen.noEr du medlem i en fagorganisasjon, vil de fleste ha stipendordninger du kan søke på.

Studietiden er fra 17. september 2018 – 28. juni 2019

Pris: 72.000,- inkludert studiemateriell til praksisundervisning (studiebøker kommer i tillegg)

Top